SVE JE SPREMNO ZA START SEZONE

Autorpikadodnz

SVE JE SPREMNO ZA START SEZONE

Jučer su prošli rokovi za prijavu ekipa za predstojeću pikado sezonu županije dubrovačko-neretvanske. Imamo nekoliko promjena s obzirom na prošlogodišnju sezonu, a prva od njih je odustajanje PK Metković, ekipe koja je lani zauzela treće mjesto, te je odlukom Izvršnog odbora njihovo mjesto zauzela PK Staševica  (pretposljednje ekipa prošle natjecateljske sezone). Stoga će 1. liga brojiti 8 klubova, te će sustav natjecanja biti isti kao i prošle sezone, što znači da će se poslije dvokružnog natjecanja formirati liga za prvaka, te liga za opstanak.

Što se tiče 2. lige, ona će ove godine brojiti 6 klubova (jedan manje nego lani), a promjene s obzirom na prošlu sezonu su odustajanje PK Amora i PK Feelinga, te formiranje dvije nove ekipe, PK Amigo 2 i ženska ekipa Neretvanke. Budući su one jedina ženska ekipa, igrati će  2. ligu zajedno sa muškim kolegama, te su automatski osigurali nastup na Državnom ekipnom prvenstvu za žene.

Druga liga će se igrati četverokružno, gdje ćemo dobiti pobjednika koji će direktno izboriti natjecanje u 1. ligi, dok će drugoplasirana ekipa igrati repesaž sa pretposljednjom momčadi 1 lige. Također želim puno sreće i uspjeha našim Neretvankama – riječi su Predsjednika pikado saveza dubrovačko-neretvanskog, Ante Sršena!

Obavještavamo kapetane svih ekipa da će izvlačenje parova biti u subotu 4. listopada u 19h u Blacama (Konoba Galeb). Formiranje parova će biti prema Bergerovim tablicama (  http://hr.wikipedia.org/wiki/Bergerove_tablice), a liga starta u srijedu 08 listopada 2014 g.

O autoru

pikadodnz administrator

Napiši odgovor