POJEDINAČNO PRVENSTVO PIKADO SAVEZA DNŽ

Autorpikadodnz

POJEDINAČNO PRVENSTVO PIKADO SAVEZA DNŽ

U nedjelju 11. svibnja 2014 g. u 15 h kreće bitka za krunjenje novog/starog kralja Pikada saveza DNŽ!

Naime, u Dubrovniku u se igra Pojedinačno prvenstvo u kojem će Mate Grgurinović braniti primat najboljeg pikadiste županije DNŽ, a račune će mu pokušati pomrsiti  ostalih 15 pikadista koji su izborili plasman igrajući 11. Mastersa u tekućoj sezoni 2013/14. To su igrači:

top16

 

(imamo na 8 i 16 poziciji igrače sa istim brojem bodova, a prednost ima igrač sa više odigranih Mastersa, tako da poziciju br. 8 zauzima Jure Medaak, a poziciju broj 16 zauzima Duje Visković)

 

Prva tri mjesta dobivaju pehar+medalja +novčana nagrada, a u slučaju bilo kakvih poteškoća sa dolaskom na prvenstvo, molimo da kontaktirate Predsjednika saveza Danijela Kužića na broj 095/517-5687!

Sustav i pravilnik natjecanja je već otprije poznat:

službenaaa

 

 

 

 

 

 

Pravilnik TOP 16-PSDNŽ

1.       Prva faza igra se po skupinama, a početne skupine se tvore na način da se igrači izvlače prema plasmanu na način da prva 4 rangirana igrača izvlačenjem popunjavaju skupinu A, B, C, D, zatim igrači od 5-8 mjesta izvlačenjem također popunjavaju skupine od A-D, zatim igrači od 9-12, te igrači 13-16 popunjavaju skupine na isti način

2.      Po skupinama se igra svaki sa svakim po sustavu bolji u  5 (pet) setova, a  pobjednik je onaj koji prvi osvoji 3 seta. Dva prvoplasirana natjecatelja iz skupina  idu dalje, te se tvore četvrtfinalnI parovi.

 

3.      Četvrtfinalne parove čine: 1A – 2B (1), 2C – 1D (2); 2A – 1B (3), 1C – 2D (4). Četvrtfinale se igra po sustavu bolji u 5  (pet) setova, a pobjednik je onaj koji prvi osvoji 3 seta.

 

4.      U polufinalu se sastaju  pobjednik 1 protiv pobjednika 2, te pobjednik 3 protiv pobjednik 4. Polufinale se igra po sustavu bolji u 7 (sedam) setova, a pobjednik je onaj koji prvi osvoji 4 seta.

5.      Pobjednici iz susreta 1 – 2 i 3 – 4 igraju u finalu, a poraženi iz susreta 1 – 2   i   3 – 4 igraju za 3. mjesto. Finale i utakmica za 3. mjesto se igra po sustavu bolji u  7 (sedam) setova, a pobjednik je onaj koji prvi osvoji 4 seta.

V  A  Ž  N  O  !

 

 

U slučaju da dva natjecatelja kod igranja po skupinama imaju isti broj bodova o boljem plasmanu odlučuje:

1. međusobni omjer

 

Ako tri i više natjecatelja imaju isti broj bodova o boljem plasmanu odlučuje:

1. ukupni omjer susreta odnosno setova;

2. veći broj osvojenih susreta odnosno setova;

3. ako od tri i više natjecatelja dva imaju sve isto gleda se međusobni omjer ta dva igrača

4. odigravanje istovremeno jednog seta na istom aparatu svih sudionika izjednačenim rezultatom, a poredak kojeg pokaže aparat je važeći.

 

 

 

O autoru

pikadodnz administrator

Napiši odgovor