Najjače ligaško natjecanje do sada

Autorpikadodnz

Najjače ligaško natjecanje do sada

Dana 23. prosinca, trećim po redu županijskim Mastersom u Krvavcu, službeno su završila pikado natjecanja u 2013. godini u Pikado savezu Dubrovačko-neretvanske županije.

Sa sigurnošću možemo ustvrditi da će ovo biti najjače ligaško natjecanje u kratkoj povijesti Dubrovačko-neretvanskog pikada. Ovo je treća ligaška sezona u kojoj se u dvije lige okupilo 15 ekipa s ukupno 99 registriranih igrača. Prva liga broji 8 klubova, te će se nakon dvokružnog natjecanja liga podijeliti na ligu za prvaka (4 prvoplasirane ekipe) te ligu za ostanak (zadnje 4 ekipe).

Novoformirane lige će također odigrati dvokružno natjecanje, te ćemo nakon 20 odigranih kola dobiti pobjednika lige, a u ligi za ostanak, posljednja momčad će ispasti iz lige, dok će predzadnja ekipa igrati kvalifikacije za ostanak u Prvoj ligi.

PRVA LIGA: Neizvjesna utrka Stabline i Raguse

U vrlo zanimljivoj i neizvjesnoj sezoni, titulu jesenskog prvaka osvojila je ekipa PK Stabline pobjedom u zadnjem ovogodišnjem kolu nad izravnim konkurentom PK Ragusa Dbk. Iako su Dubrovčani tek ušli u Prvu ligu, pokazali su da su uz prošlogodišnje prvake PK Stablinu, glavni pretendenti za osvajanje titule prvaka. Također, vrlo zanimljiva borba će se voditi između PK Metkovića i PK Krvavca za treće mjesto koje vodi u Senj na ekipno prvenstvo Hrvatske.

Što se tiče lige za ostanak, u najnepovoljnijem položaju je ekipa PK Lacusa i ekipa PK Tojesigura, dok veću šansu za ostanak u elitnom rangu imaju ekipe PK Stablina 2 i ekipa PK Staševice.
TABLICA 1. LIGE PS DNŽ

11 KOLO

DRUGA LIGA: Dubrovački Amor u vodstvu

Druga liga ove godine broji 7 klubova, te je sustav natjecanja takav da se igra trokružno, gdje će prvoplasirana ekipa izboriti viši rang, dok će drugoplasirana ekipa igrati kvalifikacije s pretposljednjom ekipom Prve lige, Lige za ostanak.

U dosadašnjem djelu prvenstva, možemo reći da je ekipa PK Amor iz Dubrovnika najozbiljniji konkurent za Prvu ligu, dok će se neizvjesna borba voditi između ekipa PK Kobiljača i PK Sršen, pa čak i ekipe PK Predolac za drugo mjesto koje vode u kvalifikacije za popunu Prve lige.

TABLICA 2. LIGE PS DNŽ

2.liga tablica

MASTERS SERIJA: Svi u lovu na Metkovca Sinišu Brečića

Siniša Brečić iz PK Metković je vodeći u ukupnom poretku Masters serije PS DNŽ
Vodstvo saveza za ovu godinu je donijelo odluku da svaka ekipa koja ima uvjete organizira Masters, tako da će se ove sezone igrati ukupno 11 mastersa te završni Top 16 turnir koji će se odigrati u Dubrovniku.

Do sad su odigrana tri mastersa, a poredak predvodi Siniša Brečić, igrač PK Metkovića, dok ga slijedi Igor Sršen iz ekipe PK Sršen, te Mate Grgurinović iz ekipe PK Stablina.

POREDAK MASTERS SERIJE PS DNŽ NAKON 3. TURNIRA

3 MASTERS KRVAVAC

Nakon božićnih i novogodišnjih praznika liga se nastavlja 15. siječnja 2014. godine, a do tada vodstvo saveza na čelu s predsjednikom Danijelom Kužićem svim igračima i njihovim obiteljima želi Čestit Božić i Sretnu Novu Godinu!

Napisao: Nikola Krstičević, tajnik Pikado saveza Dubrovačko-neretvanske županije (http://www.hps-dart.hr/?p=11844)

O autoru

pikadodnz administrator

Napiši odgovor